Lage din egen leverpostei, og unngå alle ymse tilsetningstoffene du finner i den butikkjøpte. Her har en av våre kunder delt sin nydelige oppskrift med oss. Du kan bruke lever fra kylling, and, storfe eller svin, men vi anbefaler og alltid velge innmat fra unge økologiske dyr.
Lever er det desidert mest næringsrike matemne på denne jord. Det er proppfull av proteiner, vitaminer og mineraler.
Ingredienser
125 gram superfett av kylling 250 gram lever ( jeg bruker andelever fra holte gård, men kyllinglever går fint)
2 sjalottløk finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
1-2 ss tørr sherry (kan sløyfes)
1/4 ts revet muskatnøtt
salt og pepper etter smak
1 laubærblad til pynt
Fremgangsmåte
Smelt halvparten av fettet i jernpanne, tilsett løk og hvitløk og stek på lav varme til det er mørt, tilsett lever og stek i 4-5 minutter til gjennomstekt. tilsett sherry det siste minuttet. tilsett krydder etter smak
Avkjøl i noen minutter, mos i blender/foodprocessor til mos.
Helles over i glassform, pynt med laubærblad, toppes med resten av fettet (som er smeltet)
Holder 4-5 dager i kjøleskapet og tåler godt å fryses
Takk for at dere tar dere tid og energi til å lage ekte mat til den norske befolkningen!
Hilsen Siri Spets.
Comments